Bir yıl önce Ahmet Çakır bana mesleğim hakkında 4 soru sormuştu. O zaman verdiğim cevaplarımı şimdi, bir daha buradan da paylaşmak istedim.

Şu anda yaptığınız işin geleceğini nasıl görüyorsunuz? 5-10 yıl sonra bu işte ne gibi gelişmeler ön görüyorsunuz?
Bir online pazarlamacı olarak, birçok online pazarlamacı gibi tüm dünyanın yakın gelecekte dijitale dönüşeceğini düşünüyorum. Tahmini ölçümlerin devri kapanıyor. Artık devir ölçülebilir reklamcılığın devri, dolayısıyla dijitalin herşeyin önüne geçeceğine inanıyorum. 5-10 yıl sonra tablet okuyucularımıza gazeteleri indiriyor olacağız, ve oradaki reklamlara tıklayabilir olacağız. Facebook’un trafiğinin 3/4’ü mobil kullanıcılardan geliyor olacak. Mobil olarak içerik üretecek, mobil olarak içerik paylaşacağız. Şimdiki mouselarımızın boyutundaki bilgisayarlarımız RSSlerimizi bize bir arkadaşımız gibi okuyor olacak. Ve big brother bizi daha da çok izliyor olacak.

Sizin mesleğinizi seçecek birinde sizce ne gibi olmazsa olmaz özellikler olmalı?
Merak, Merak, Merak. Okumalı, araştırmalı, pro-aktif olmalı. Burnunu her olaya sokmalı. Herşeyden biraz bilip, üç şeyde uzman olmalı. Kendimi nasıl Pazarlarım? Ürünümü nasıl pazarlarım? Kendime nasıl daha çok şey katarım?

Bu mesleği yerine getirirken sizi en çok neler zorluyor?
Bu soru biraz özel bu sebeple özel bir cevap vereceğim. İş dünyasının lüzumsuz sınırları beni yoruyor en çok. İlk okulda muz yasaktı hatırlarsanız. Burada da bazı muzlar yasak.

Bu meslek size neler kattı, neler götürdü?
Dijital reklamcılık dünyasına girdiğiniz andan itibaren herşeye farklı bir gözden bakmaya başlarsınız. Artık market raflarındaki ürünlere neden halen sayaç sistemleri takmadıklarını, neden hala bakkalların veresiye defterleri tuttuğunu düşünürsünüz. Herşeyi daha sayılabilir hale getirmeye, kullanıcı deneyimini daha mükemmel ve takip edilebilir yapmaya çalışırsınız. Ajans partileri, happy hour lar da cabası 😉

Götürdüğü tek şey zaman. Bu iş sabah 9 akşam 6 değil. Bu satırları yazarken saat 01:03 ve önümde halen bir sosyal pazarlama stratejisi sunumu açık.

Sorular için teşekkürler Ahmet.